پودر خمیر مایه را در نصف استکان آب ولرم خوب حل می کنیم و می گذاریم خمیرمایه نیم ساعت بماند. سپس در ظرفی آرد را ریخته و تخم مرغ ها و خمیر مایه و نمک را مخلوط کرده و هم می زنیم...
مواد لازم برای 30 عدد پیراشکی:
گوشت چرخ کرده 250 گرم
قارچ نیم کیلو
زرشک دو قاشق غذاخوری
پیاز داغ سه قاشق غذاخوری
رُب دو قاشق غذاخوری
خمیر آماده پیراشکی دو بسته (30 عدد)
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آویشن و جعفری خشک کمی
طرز تهیه:
گوشت را با پیازداغ مخلوط کرده و تفت می دهیم و سپس نمک و زردچوبه و فلفل و رب را به آن اضافه کرده و هم می زنیم. نصف استکان آب روی گوشت چرخ کرده می ریزیم و با حرارت کم می گذاریم گوشت پخته و ملایم شود.قارچ را شسته و خرد کرده و در ظرف دیگری می ریزیم.
به آن نمک و روغن و چند قطره آب لیمو اضافه کرده با حرارت زیاد می گذاریم تا بپزد. قارچ آب می اندازد باید حتما با حرارت زیاد آن را آماده کنید. سپس قارچ و زرشک و جعفری و آویشن را هم به مخلوط گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم. بعد از این که آب گوشت چرخ کرده کاملا کشیده شد، مایه ی پیراشکی آماده است(مثل مایه ماکارونی می شود.)
خمیر پیراشکی را از نایلون خارج کرده و از مایه گوشتی یک قاشق غذاخوری پُر وسط خمیر می گذاریم و دو طرف خمیر را روی هم می آوریم و کناره های خمیر را با انگشت چین می دهیم. بعد پیراشکی ها را در روغن سرخ می کنیم. این پیراشکی بسیار راحت و سریع آماده می شود.