انبه درختی است زیبا که ارتفاع آن تا 10 متر میرسد. منشأ انبه، هندوستان، مالزی و برمه است ولی هماکنون در تمام مناطق استوایی و حاره کشت میشود. این درخت که قدمتی چهار هزار ساله دارد بیشتر در نقاط جنوبی کشورمان کاشته میشود.
میوه انبه یا منگو، بیضوی شکل و دارای طعمی مطبوع و شیرین و هستهای به نسبت بزرگ است.
انبه حاوی ویتامین A ، ویتامینهای گروه B ، ویتامین C ، کلسیم، فسفر و آهن است.
انبه رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است اما مصرف انبه نارس توصیه نمیشود.
میوه انبه تقویتکننده بدن و قوای جنسی است، یبوست را برطرف میکند، ادرار آور و اشتهاآور است، خون را تصفیه،ضعف،کسالت و سستی بدن را رفع میکند، بوی بد دهان را از بین میبرد، مقوی کلیه و مثانه است، سردرد، تنگی نفس و سرفه را درمان و عطش را برطرف میکند همچنین برای درمان بواسیر بسیار مفید است.
انبه به دلیل مقدار زیاد اسید گالیک موجود در آن، دستگاه گوارش را ضدعفونی و تمیز میکند. انبه حرارت بدن را کاهش میدهد و تب را پایین میآورد. همچنین مصرف میوه انبه به صورت خوراکی و موضعی باعث درخشانی رنگ پوست صورت میشود.
انبه دارای هسته بزرگی است. در وسط هسته انبه، مغز آن قرار دارد که از آن میتوان به جای مغز بادام در انواع شیرینیها استفاده کرد.
مغز هسته انبه از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است. خوردن آن اسهال را برطرف میکند، سرماخوردگی و سرفههای سخت و آسم را درمان میکند، ضداستفراغ و درمانکننده بواسیر است.